Voor de echte wandelaar en natuurliefhebber is dit de juiste bestemming

 

Als jij een echte wandelaar en natuurliefhebber bent dan is dit gebied de perfecte bestemming voor jouw vakantie. Het Reuzengebergte heeft meer dan 700 kilometer aan uitgezette wandelroutes. Genoeg keuze dus voor jou om de beste wandeling naar eigen behoeften te kiezen. Wij hebben een paar tochten op een rijtje gezet zodat je alvast inspiratie op kan doen.

 

Vanuit Janske Lazne naar de Cerna Hora

Dit is een vrij zware wandeling en dus goed voor de ervaren wandelaars. Vanuit Janske Lazne ga je met de kabelbaan omhoog tot aan het eindstation. Vanuit daar kan je verder omhoog wandelen. Bij de afdaling is wel aan te raden het pad helemaal naar beneden te wandelen. Je zal merken in de kabelbaan dat de natuur daar ook erg mooi is. Let wel op dat de kabelbaan op vrijdag gesloten is vanwege wekelijks onderhoud. Na de wandeling kun je lekker genieten van een heerlijk welverdiend hapje en drankje in Janske Lazne.

 

De bronnen van Elbe

Het beginpunt ligt in Harrachov. Vanuit daar volg je de blauwe wandelroute door het dal tot je een kruising tegenkomt. Bij de kruising volg de je groene route naar de bron van Elbe. Vanuit daar kun je de gele route nemen langs de rivier waar velen watervallen, rotspaadjes en mooie natuur is totdat je weer uitkomt bij het punt waar je gestart bent. 

 

Spindleruv Mlyn

Als je een liefhebber van watervallen en rivieren bent is ook deze wandeling beslist een aanrader. In Spindleruv Mlyn neem je de kabelbaan richting Medvedin. Vanuit daar is er een route van ongeveer 17 kilometer met mooie zigzaggende paadjes. Het is een flinke wandeling maar het wordt uiteindelijk beloond met een prachtig uitzicht over de grootste waterval van Tsjechië.

 

Van Pec Pod naar Snezou

Dit is een goed gemarkeerde wandelroute van ongeveer 15 kilometer naar de top van de Snezka. De top ligt op 1600 meter en is het hoogste punt van Tsjechië. Je kan dus begrijpen dat je daar een fantastisch uitzicht hebt. Het is dan ook aan te raden om op de top een lunchpauze in te lassen en te genieten van het uitzicht. Heb je geen zin meer om naar beneden te wandelen, dan is er de mogelijkheid om de kabelbaan te nemen. Je kan dus uiteindelijk zelf bepalen of je de afdaling neemt of naar de top klimt. 

 

Bewonder de prachtige natuur

Trek je wandelschoenen maar uit de kast want als je de prachtige natuur van Tsjechië wilt bewonderen dan moet je zeker één van deze wandelingen maken. De zomer staat weer voor de deur dus de perfecte gelegenheid om lekker buiten te zijn. 

Wil je overnachten in het Reuzengebergte? Bekijk onze accommodaties.