Ook de steden en dorpen zijn het bezoeken waard

Het Reuzengebergte heeft veel mooie dorpen en steden van groot tot klein. Hieronder een paar voorbeelden die erg geliefd zijn.

 

Geliefd dorpje Ped pod Snezkou

Ped pod Snezkou is één van de meest geliefde dorpen van Tsjechie. Het ligt aan de oostkant van het Reuzengebergte, aan de voet van de hoogste berg van Tsjechie, de Snezkou. Deze stad in een perfecte bestemming voor iedereen. Je kan er veel activiteiten doen maar ook lekker luieren met een boek op het strand met prachtige uitzichten van begroeide hellingen en bergtoppen met naaldbomen.

 

Trekpleister Harrechov

Harrechov is een toeristische trekpleister door zijn bekendheid met de glastradities en de skischanswedstrijden in de winter. U moet dan ook zeker langs het glasmuseum. De stad heeft een fijne sfeer waardoor u zich meteen thuis voelt. Het bruist er van gezellige terrasjes, barretjes en restaurants met aantrekkelijke prijzen. Voor de vrouwen zijn er veel leuke winkeltjes en een leuke markt met veel aanbod.

 

Kleine dorpjes en stadjes

Vrchlabi, Trutnov en Nachod zijn een wat kleinere stadjes maar zeker niet minder leuk en ook genoeg bezienswaardigheden. De kleinere dorpjes in het Reuzengebergte zijn meer gebaseerd op de wandelliefhebbers.