Bourgondisch eten in de buurt van het Lipnomeer

Tjechie staat bekend om lekker én goedkoop eten! Lees hier de beste tips voor lekker eten rondom het Lipnomeer.

Tsjechische specialiteit: Topinka masová

Topinka masová is het lokale lievelingsgerecht, je noemt het ook wel toast op Sumavaanse wijze. Het is de specialiteit van Tsjechië en heerlijk als bijgerecht of gewoon als snack. Dit gerecht moet je zeker geprobeerd hebben. Het is geroosterd brood met veel knoflook, daarop wordt een topping met varkensvlees aan toegevoegd. 

“Topinka masová, het locale lievelingsgerecht, moet je zeker hebben geprobeerd!”

Proef de heerlijke aardappelkoekjes: Bramboráky

Aardappelen zijn vaak het belangrijkste ingrediënt van een Tsjechisch gerecht. Probeer eens de aardappelkoekjes, Bramboráky. Het gebruik van kruiden maakt deze aardappelkoekjes extra smaakvol, smullen!

Lunchen met finger food: Chlebicky

Voor de lunch wordt vaak Chlebicky gegeten, dit zijn canapés (finger food). Er zijn veel verschillende variaties. Onder andere salami, ham, kaas en veel mayonaise wordt gebruikt voor dit hapje. Heerlijk op lunchen op een terras met deze hapjes!

Houd je van vlees? Probeer dan de vleesschotel ‘Vepřo knedlo zelo’!

Als je bij het Lipnomeer op vakantie gaat, moet je zeker Vepřo knedlo zelo proberen. Het is een vleesschotel met varkensvlees, zoete zuurkool en Boheemse knoedels. Tip! Drink hierbij Pivo of een koud biertje zoals Pilsner Urquell. 

Een zoet hoofdgerecht? Ja, probeer ‘Ovocne knedliky’!

In Tsjechië komen naast hartige, ook veel zoete, warme hoofdgerechten voor. De bekendste is Ovocne knedliky. Dit is een combinatie van allerlei soorten meeldeeg en vruchten zoals abrikozen, aardbeien of bramen. Tip! Drink hierbij witte Riesling wijn. 

Sluit af met dit geweldige dessert: Medovník

Medovník is een zoete honingcake. Perfect als dessert! Deze cake is overigens ook veel bij lokale bakkers te koop zoals bij Marina Café.

Betaalbaar genieten in de buurt van het Lipnomeer

Er is genoeg lekkers te eten rondom het Lipnomeer, en dat voor maar weinig geld. Betaalbaar genieten dus! Benieuwd geworden wat er nog meer te doen is? Lees meer over activiteiten en vakantiehuizen op onze website.