Watersport in Lipno

Er is vol op waterplezier voor watersportliefhebbers rondom het Lipnomeer! Je kunt er onder andere zwemmen, surfen, zeilen, varen en vissen. De linkeroever van het Lipnomeer, het gedeelte tussen de vakantieplaatsjes Lipno nad Vltavou en Horni Plana, wordt gebruikt voor watersporten. Als vakantie experts van Tsjechië geven wij de beste tips voor waterplezier in Lipno. 

Zeilen op het Lipnomeer

Ontdek het meer per zeilboot. Je kunt gaan zeilen onder begeleiding of een cursus volgen. Als je in het bezit bent van een vaarbewijs, kun je in de jachthaven van Lipno ook diverse soorten zeilboten huren. Het is een heerlijke, rustgevende dagactiviteit en erg leuk om met het gezin te doen. 

Kanoën op de rivier de Vltava

Het Lipnomeer heeft ook goede condities voor de wateractiviteit Kanoën. Vooral de rivier Vltava is hierbij een echte aanrader! Deze loopt door een bosrijke omgeving waar veel leuke picknickplekken te vinden zijn. Met uitzicht vanaf het water zorgt deze activiteit ook nog eens voor veel pret op het water. Er zijn verschillende kano-verhuur plaatsen in de buurt van het Lipnomeer. Vaak kun je hier ook terecht voor andere watersporten zoals Raften.

Surfen in Horni Plana

Leer surven in Lipno! Huur je surfplanken in Horni Plana. Voor de beginner zijn er surflessen te boeken. Deze activiteit zorgt voor een actieve en onvergetelijke vakantiedag. 

Relaxen aan het Lipnomeer

Liever relaxen? Plof neer aan de oever van het meer! Van het geluid van motoren geen last, motorboten zijn namelijk niet toegestaan op het Lipnomeer. Het is alleen toegestaan om met zeilboten, waterfietsen of kano’s het meer te verkennen. Deze zijn te huur in de jachthaven Marina Lipno.

Boek uw vakantiehuis bij Bohemia Travel aan het water