Kom tot rust aan het Lipnomeer

Op vakantie tot rust komen en liever wat verder weg van het vakantiegedruis? Het Lipnomeer is de ideale vakantiebestemming voor zowel de actieve vakantieganger als rustzoeker. In de prachtige natuur kun je rustig wandelen, of laat je in de watten leggen en bezoek een van de wellness centers in de buurt.

Wandelen in de prachtige omgeving van Lipno

De omgeving in Lipno is prachtig, een plek met veel ongerepte natuur. Vlakbij het Lipnomeer ligt een groot nationaal park. Het Nationaal park Šumava heeft een oppervlakte van maar liefst 69.000 hectare. Het is bewezen dat tijd doorbrengen in de natuur goed is voor je, het brengt je stress leven omlaag! Alleen daarom is een verblijf in Lipno een must voor een ontspannen vakantie.

Een ander prachtig natuurgebied in de buurt van het Lipnomeer is ‘Čertova Stěna’, ook wel de Duivelse Muur. Alhoewel de naam niet helemaal gezellig klinkt, is het een prachtige plek om te ontdekken. De Duivelse Muur ligt ten oosten van het Lipnomeer en is ontstaan door een gletsjer in de ijstijd. Je hebt hier adembenemend uitzicht op de vallei!

Een ontspannen dag wellness 

Een middag wellness kan niet ontbreken bij een ontspannen vakantie in Lipno. Er zijn verschillende beauty & wellness resorts waaronder Sportarena Lipno Point. Je kunt hier terecht voor een massage of boek een privé sauna voor een relaxt moment alleen of samen. Liever wat dichterbij een sauna? Boek bij Bohemia Travel een vakantiehuis met sauna. Van alle comfort voorzien!

Ga een dag vissen 

Vissen in Lipno, natuurlijk! Het Lipnomeer is een uitstekende plek om te gaan vissen. Het staat bekend dat er grote vissen zoals snoekbaarzen en karpers rondzwemmen. Niet zo gek dat Karper een echte delicatesse is in Lipno. Let wel op dat je een visvergunning hebt, deze is wel prijzig, aangezien het Lipnomeer in een natuurreservaat ligt.

Genieten van zonovergoten Lipno

Zodra het zonnetje doorbreekt in Lipno is het heerlijk vertoeven aan het water! Je zult geen overlast hebben van het geluid van boten, er mogen namelijk alleen geruisloze boten het water op. Onder het genot van een Tsjechisch biertje of wijntje kun je heerlijk ontspannen!

 

Een rustiger gelegen vakantiehuis boeken? Ook daar kunnen wij je in adviseren! Neem contact op met onze vakantie experts via +31 76 520 19 28 of neem een kijkje op onze website voor het volledig aanbod in vakantiehuizen in Tsjechie. 

 

Boek uw rustiger gelegen vakantiehuis