Kastelen in de buurt van Lipno 

Ontdek historisch Tsjechië en laat je verwonderen door indrukwekkende kastelen in de buurt van het Lipnomeer. De rijke geschiedenis van deze streek is het bezoeken waard. Hluboka is het meest bezochte kasteel, gebouwd in Gotische Engelse stijl.

De meest bezochte kastelen in de buurt van Lipno:

Sprookjeskasteel Hluboká

Het sprookjeskasteel Hluboká ligt bij het plaatsje Hluboka nad Vltavou. Het kasteel is gebouwd in de periode 1840-1871, de stijl is neogotisch en het wordt gerekend tot een van de mooiste kastelen van Tsjechië. Dat spreekt voor zich zodra je dit gigantische kasteel ziet. Als een decor uit een sprookje! Tip: Ga er tegen de avond heen, ‘s avonds is het kasteel mooi verlicht! Entree is gratis, tegen een kleine prijs boek je een rondleiding.

Kasteel Orlik

Dit kasteel is hoog op een rots gebouwd en ligt aan de rivier Moldau. Het interieur van dit kasteel is erg decoratief. Een verzameling aan trofeeën, schilderijen en porseleinen werk is te zien. In het kasteel zit ook het Napoleonmuseum, hier kun je geschenken van Napoleon aan vorst Schwarzberg bewonderen. Tip! Voor een unieke ervaring kun je het kasteel bezoeken per boot vanaf het dorp Zvíkov.

De rijke historie van deze streek is het bezoeken waard

Cervena Lhota

Dit mooie romantische kasteel staat op een rots midden in een meer. Het kasteel dankt zijn naam aan de kleur van de muren en het dak. Deze zijn namelijk rood, en červená betekent  rood. De stijl van het interieur is barok en rococo, met klassieke barokke fresco’s! Het bezichtigen waard dus.

Kasteel Kratochvile

Kasteel Kratochvile is een uniek kasteel waar je een expositie van poppen- en animatiefilms kunt zien. Het kasteel ligt aan het water en is in de 16e eeuw gebouwd. Het kasteel heeft mooie details en ornamenten op de muur gevestigd. Tip: Jaarlijks vindt er in juli het zomertheater plaats.

Vakantiehuizen in de buurt van historische kastelen

In de buurt van Lipno en zijn prachtige kastelen een vakantiehuis boeken? Wij kunnen je helpen! Bekijk ons aanbod hier.